onsdag 11 januari 2012

Tjohoooo, nu blir det stand up "comedy"!

Eller snarare, buhu, nu blir det stand up "comedy". Denna mansdominerade arena kan vara helt fruktansvärd. Visst, det finns väl någon rolig kille som inte drar rasseskämt/stereotypa könsrolls-skämt. Men för en sådan känns det som om det finns ett par hundra stycken som är så. otroligt. tråkiga. Sen finns det några kvinnor, varav cirka exakt alla är genier.

Nu ska jag generalisera lite för att dra en slutsats.Tänk hur många roliga tjejer det finns. När jag är med ett gäng tjejer bara blommar de ut i komisk talang. Skämt på skämt på skämt bara sprudlar ut helt osjälvmedvetet. Blandar vi in en eller flera killar däremot. Så fort det kommer någon med penis är det automatiskt han som är den roliga. Från att ha varit drottningar av skrattet går tjejerna till att bli tysta åskådare som hänger vid hans läppar och skrattar åt hans halvsura skämt. Jag anklagar DIG patriarkatet för detta. Eftersom killarna sen dagen de föddes mottagit all denna patriarkala pepp och tjejer sen dito mottagist stremt mycket patriarkalt förtryck är det ju ej så jävla konstigt hur sned könsfördelningen är på stand up scenen. För att en tjej ska våga sig fram räcker det ej med att vara medioker, hon måste vara ett geni från första början. En kille behöver inte ens vara bra för att bli älskad.

Tvingades nämligen lyssna på amerikansk stand up på youtubes när jag satt i cafeterian och väntade på Thelma. Blev otroligt rädd av hur mycket publiken i klippet skrattade åt skämt om fruar, när de skriker "weeell FUUUCK YOU" samt visar upp sina *skills* på att härma olika föremål, exempelvis bilar. Julia twittrade så briljant om detta:
Julia Frej, allt den kvinnan tar i blir till lyrik och poesi, så fantastisk. Men ämnet, usch så tråkigt. För er egen hälsa och välbefinnande: youtuba inte amerikanska manliga stå upp komiker Vill ni se något roligt *amerikansckt* kolla istället på Tina Fey, Amy Poehler, Rosie O´Donell, Ellen Degenerees, Gilda Radner m.fl. HAHAHA, hej då, kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar