fredag 20 januari 2012

Nöjespanelen

Ett sätt för mig att samla kraft att gå upp ur sängen på morgonen är att läsa lite tweetz. Denna morgonen flög jag ur sängen för läste att Anna Charlotta Gunnarson skulle vara med i Morgonsoffans nöjespanel. Parkerade mig i soffan och väntade spänt på vad hon skulle säga för otroligt smarta saker och hon gjorde mig inte besviken. Bara kolla här:

I första delen av klippet diskuterar det gag-reflex programmet "Mammor och minimodeller" Anna Charlotta ba:

  • Alltid mammor och döttrar, mammor och skönhet.
  • Var är papporna?
  • Föräldrarollen blir aldrig lika förknippad med pappor
  • Det är inte förvånande med ett barn som rakar benen för det är så samhället ser ut.
Sen gör Anna Charlotta en genialisk kupp för att uppmärksamma vårt sjuka samhälle, drar upp byxbenet och visar sitt ben live and direkt. Virtanens reaktion:
"Jag håller med redaktören, det här var det hopplösaste jag sett. *ironisk applåd* Bra Anna Charlotta! För en gångs skull var det bra att du pratade"

Sådana här *skämt* och überironi som såkallat upplysta och välutbildade mediamän sysslar med är inget annat än normaliserad härskarteknink och slentrianmässigt kvinnohat.


Hej litet tillägg, Anna Charlotta och Fredrik har hård men skämtsam jargong sinsemellan har jag nu fått veta. Visste ej detta, eftersom har inte sett panelen tidigare. Därför var min spontana reaktion NEJ. Nu vet jag ju hur det ligger till. Betyder inte att ovanstående aldrig sker. Detta med många ironiska led är kanske inte min typ av humor. Men lyckligtvis var det inte ett fall av kvinnohat denna gång alltså.

En annan grej, Anna Charlotta och tusentals kvinnor med henne i paneldisskussioner, talk-show soffor, på middagsbjudningar, måste hålla att otroligt högt tempo för att få fram det dom vill ha sagt. Varför? En man kan närsom tycka att nu har väl kvinnan pratat lite för länge, ta den plats han känner han har rätt till och avbryta henne. Vi ska inte ens gå in på Skavlan. Eller jo förresten vi måste prata om detta, har ni sett när My Skarsgård håller på och pratar om sin alkoholism och Benny Andersson avbryter henne för att berätta om sin nästan-alkoholism? Och Skavlan bara oh intressant och låter honom snacka i evigheter. Kakan har förresten skrivit om detta. Ja sen var det den gången Noomi Rapace var med och Skavlan ba hur är din relation till Ola idag? Kram. Äckligt hur mycket han cashar in på att sitta där och prata norska med härskarteknisk dialekt.
Dom här gör honom arbetslös dir tack.
Puzz o kram


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar