måndag 16 januari 2012

Män är viktiga

En av de möjligtvis största konsekvenserna av patriarkatet är den manstillvändhet som slår sina klor i många kvinnor. Nu syftar jag främst på hur män tenderar att ta upp en stor del av konversationen, trots sin frånvaro. För att ta ett populärkulturellt exempel : Bechdel's test. För att en film ska klar av detta test som uppfanns av serieskaparen Allison Bechdel, måset den klara av tre kriterier:
1. Filmen ska ha minst två kvinnliga roller
2. Som ska prata med varandra.

Om du tänker efter uppfyller faktiskt förvånansvärt få filmer dessa kriterier! Kolla här:De filmer som passerar nålsögat för de två första kriterierna är några stycken. Men det tredje, då börjar det bli riktigt svårt:
3. De ska prata med varandra om något annat än en man!

Detta sker ofta även i verkligheten. Som på den trevliga kvinnoseparatistiska middagen jag var på i lördags. Vi satt och pratade om allt mellan himmel och jord och hade det sjukt trevligt. Men men men. En stor del av konversationen upptogs av att diskutera killarna i klassen. Det är nämligen så att under de få sammanhang vi i klassen träffats utanför undervisningen sitter majoriteten av de hankönliga deltagarna och spelar fifa. Japp, istället för att socialisera, umgås, ha det trevligt, sitter de med varsin handkontroll och spelar virtuell fotboll på liv och död. Vi pratade om att nästa gång vi träffas är det otroligt viktigt att de här killarna deltar. Att vi kanske ska vara hemma hos någon som inte har en tv så att de tvingas sitta med vid matbordet. Vi pratar om hur viktigt det är att vi gör någonting alla tillsammans, MED KILLARNA.

Jag känner såhär: fuck dom. Vi sitter här och har det sjukt trevligt. Hade det blivit bättre av att några socialt underutvecklade individer som hellre spelar fifa suttit med? I think not. Om de hellre vill spela fifa än prata med oss tycker jag gott de kan sitta där hur länge de vill, jag bryr mig inte överhuvudtaget. Alla som uppskattar en god konversation och vill delta (även dudes), kul! Men dom som inte bryr sig själva, varför ska vi tvinga dom? Det kommer inte att bli trevlig för någon. Kram

Killarna på bilden har inget med blogginlägget att göra, jag bara googlade "killar som spelar fifa"
puzz

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar