måndag 23 januari 2012

Schyssta vänsterkillar med softa värderingar

En av de samhällsgrupper jag känner starkast aversion emot. Obs obs obs! Nu pratar jag inte om riktiga vänsterkillar, alltså feminister med bra analys, utan om dom här posörerna:

De döljer sitt kvinnoförakt bakom lustiga glasögon samt de stickade tröjor köpta second hand de iklär sina små taniga kroppar med. Kanske har de en sjal käckt slängd om halsen eller en fjällräven ryggsäck. De har dålig hållning som ett tecken på (falsk) ödmjukhet. De är kanske för fri invandring, men hudfärgen på samtliga av deras bekanta är griskultingsaktig. De har en *mjuk attityd* men är såååå mansgrishetero (dvs inklusive bögskräck och flatomvändningsönskningar). De kallar sig socialister och vill sänka skatten men saknar klassanalys. De tycker att det är att gå för långt att säga n*boll men en begränsning av det konstnärliga uttrycket om en inte får kleta brun målarfärg över hela kroppen och klä ut sig till *afrikan*. Föräldrarna betalar för fezt, kläder, det fina boendet och deras goda resurser tillåter dom att softa och glida runt och läsa lite strökurser efter gymnasiet. Enda gången de är feminister är när dom försöker få ligga, står på en fest med en öl i handen, flera i magen, en tjej framför sig. Då kanske dom säger "öh jag tycker jämställdhet är jävligt viktigt". 

Denna lilla grupp i samhället har sjukt hög status i vissa av mina umgängeskretsar. 

Vet ni att jag har svårt att bestämma mig för vilka jag hatar mest: softa vänsterkillar eller softa moderatkillar? Även om moderatkillar äcklar mig på många sätt och vis är dom i alla fall ärliga med hur sjuka värderingar dom har från början. Efter en stunds konversation med vänsterkillarna upptäcker du nämligen oftast att de är ganska lika sina högerbröder. De här vänsterkillarna kommer  förmodligen gå en promenad från att kalla sig "vänster" till höger snabbare än du kan blinka senast vid trettio års ålder.

Med detta inlägg vill jag absolut inte säga att alla vänstermän bör vara grovarbetare med valkiga händer och låg månadsinkomst. Nej tack till den gamla klyschan. Självklart ska alla som håller med om politik som förs på den rätta sidan om mitten få lov att kalla sig vänster/socialister. Men när du inte är det på riktigt, skaffa dig en analys och kom tillbaks när du är klar dude. Eller kom inte tillbaks, vill helst aldrig se er mer.
Kram

1 kommentar:

  1. Du är inte snäll men fan vad jag garvade. Varför ingen skitstorm i kommentarerna?

    SvaraRadera