lördag 4 juni 2011

SlutWalk Stockholm

Idag har det varit en Slutwalk i Stockholm och hade jag inte jobbat hade jag ju definitivt varit med och marscherat. Eller så hade jag legat hemma och solat, men det är tanken som räknas. Hursomhelst här kommer lite fina bilder jag hittade på facebook som Jonathan Rieder Lundkvist tagit:

 Om ni inte redan visste det, så förstår ni kanske av bilderna att meningen med en slutwalk är att uppmärksamma det sjuka i att vid ett våldtäktstillfälle där offret, som det ju nästan alltid är, är en kvinna brukar saker som:
  • hennes tidigare sexuella förbindelser (är dom många är hon en slampa och vad kunde vi förvänta oss, har hon legat med många innan vill hon ju alltid ha sex liksom)
  • vad hon hade på sig vi våldtäktstillfället (kort kjol, hon kan ju inte hetsa upp män på det där viset och förvänta sig att hon ska få vara ifred)
anses vara relevanta att ta upp i domstolen. Vilket de ju självklart inte är. Så då kan en samla sina vänner, måla upp några fräcka plakat och demonstrera, som de gjorde i Stockholm idag och som de började göra i Toronto i april i år, där världens första slutwalk hölls som efter att en polisofficier sagt att
 "Women should avoid dressing like sluts" för att undvika sexuella övergrepp.
Marschen i Stockholm tycker jag lyckades pricka in de flesta kriterier för en SlutWalk utom en: slampigheten. Visst, det viktigaste är självklart budskapet (att kvinnor ska kunna ha på sig vad fan som helst utan att bli våldtagna) men är det en slutwalk kan väl folk klä sig lite slampigt!? Att inte klä sig slampigt är ju, på ett sätt, som att säga att "vi är fina feminister, vi skyddar våra systrar slamporna, men vi tar minsann inte på oss likadana käder som dom, för det vore väl ändå att gå för långt". Plus att det är väldigt roligt att klä sig lite slampigt ibland.
Typ som när jag spelade Tjuvens Fru i Alla Tjuvar Kommer Inte För Att Stjäla. Säga vad en vill om min outfit, men det var jäkligt kul att ha den på sig!

Här är någon som återspeglade temat lite bättre tycker jag. Fast lite kortare och lite mer urigning hade inte skadat, ska det vara slampigt ska en inte snåla!

De här linnena var kanske inte så slampiga, men jag dör för dom ändå:


Fitt for fight, fetaste frasen ever!

1 kommentar:

  1. fitt for fight är inte bara fetaste frasen ever det är också vår blogg om fittan :) /Hälsningar från Emma, medlem i fitt for fight-redaktionen och upphovsmakare till linnena och vimplarna

    SvaraRadera