söndag 29 januari 2017

Dröm vidare

Regisserad av Rojda Sekersöz
Mirja har precis kommit ut efter tre månader i fängelset. Hon blir upphämtad av sitt tjejgäng som redan planerar nästa stöt. Rånet av juveleraren ska ge tillräckligt med pengar för att lämna Alby och dra till Montevideo. Hemma möter Mirja sin mamma som endast pausar sitt kedjerökande för att hosta och sin åttaåriga lillasyster som mest sitter framför datorn och kämpar med att bli modell/modebloggare.

Mirja försöker reda upp sitt liv och skaffar sig ett jobb. Men hur lätt är det att gå den smala vägen när ens mamma tror att man ljuger och ens vänner tycker att man sviker? Det blir ett sjukt dilemma, där hon hela tiden måste bevisa för chefen att hon är bra nog, samtidigt som hon måste övertyga sina vänner om att hon inte försöker verka bättre än någon annan.


Den här filmen är minst sagt STARK. Stark sorg, stark glädje. Evin Ahmad är fantastisk som Mirja, även i de lugnare scenerna har hon en energi som gör att jag inte vill missa en sekund. Dynamiken i kompisgänget (där rollerna görs av Gizem Erdogan, Segen Tesfai och Malin Persson) är underbar att se. En film som behandlar ämnen en alltid längtar efter att få se film om: kvinnlig vänskap, coola tjejgäng och mor-dotter relationer.

Dröm vidare tävlar under GIFF i Dragon Award Best Nordic Film tillsammans med 7 andra filmer.
På filmens facebooksida kan ni se klipp från filmen.
Här kan ni läsa en intervju med regissören.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar