måndag 3 oktober 2011

Gudrun Schyman, du är fantastisk. På världsmedborgarseminariet i fredags sa Gudrun så smarta saker att hela mitt inre fylldes av feministisk lycka. T.ex:

Allting har ett kön.
Klimatförändringarna har ett kön. Vad är det genomsnittliga ekologiska fotavtrycket för män? 3. Kvinnor då? Jo, det är 1. De tre största klimatbovarna är boendet, bilen och biffen. Vem bor flådigast? Vem kör störst bilar? Vem käkar flest 300-grammare? Jo, vita, västerländska män. Moder Jord brukar ju Tellus benämnas som, alltså en kvinna och därmed inte så viktig som dessa gubbars välbefinnande/ överflöd.

Varför vill vi inte ha fri invandring då? Varför är nationalstaten så viktig? Ju, även landet har ett kön. Moder Svea. Ett land är en kvinna som ska skyddas av männen mot yttre fiender och intrång.

Pengar idag ses inte som medlet, utan som målet. Idag sitter ju Gudrun för F! i Simrishamn. Kommer det upp ett förslag där, och säkert i alla andra kommuner, är den första frågan inte om det skulle vara fetare för medborgarna/ göra livet roligare/ göra kommunen mer jämställd. Första frågan är om det ryms i budgeten. Att hålla budgeten har blivit viktigare än att förändra.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar