lördag 22 oktober 2011

Tiina Rosenberg- Kunskap i ett klassamhälle


Här kommer lite goa citat (obs, ej exakta, min penna är dessvärre icke lika snabb som Tiinas vassa repliker) från Tiina Rosenbergs fantastiska föreläsning på Garaget i torsdags:

Jag har tidigare deltagit i misslyckade politiska projekt som gick ut på att: Kvinnor finns. Hej. Har ni glömt bort oss?

Papegojelikt upprepar jag alltid samma sak: kvinnor och minoriteter.

Det anses okej att vara en modern popmuslim som tror lite på Mohammed och Koranen för föräldrarnas skull.

Och nu kommer Annie Lööf som har fått någon slags hybris och har Margaret Thatcher som förebild för att hon är en "stark kvinna". Därför är det så jävla skönt att vara lesbisk för vi insåg på 70-talet att lesbiska inte är kvinnor, så slipper vi hamna i samma kategori som Thatcher.

Hur är man socialist och feminist på ett chickt vis så att det inte framstår som så farligt?

Som definition behöver man inte vara ond för att vara borgerlig, men aningen vilseledd... Så välkommen våra borgerliga vänner, se, lyssna och lär!

Jag är helt emot det här att hippa upp grejer, jag tycker att det är tillräckligt hippt. Men vi borde göra det hippt att var en gråsosse med betongröv.

Jag har nyss fått reda på att vi är proffesorer alltid. Men jag är ju teatervetare i grunden så allt jag har sagt idag är bara en performance.

Sprängfyllt med fakta och tänkvärdheter, plus massor av gapskratt. Det kan inte bli bättre än så! Tack Tiina!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar