måndag 17 oktober 2011

Genusnytt

Blev lide förvånad när jag hittade genusnytt bland trafikkällorna till feministbloggen. Genusnytt är alltså bloggen som den här mannen skriver:
Spiken (= spik) sticker hål på Pär Ström (= Pär Ströms myter). OBS!! Bilden är ett montage och har ingenting med en seriös debatt att göra!
Montage av den eminenta Nanna Johansson

Dock var det inte Pär Ström som skrivit ett upprört inlägg om unga, feministiska bloggare som inte fattar att "kvinnor misshandlar faktiskt sina män också". Nej det var "info" som skrivit såhär i en kommentar till Pär Ströms gnäll på konstnären Eva Carbines:

Info säger:
EVA CARBINES = DROTTNINGEN
I många feministiska tonåringars föreställningsvärld är Eva Carbines inte bara beundransvärd – hon är DROTTNINGEN:
Här har för resten bloggerskan, Filippa, 18 år, hittat en annan idealkvinna, den brasilianska fotbollsspelerskan MARTA, som en tid spelade i Umeå IK:
Om ”henne” skriver bl.a. idrottsforum.org i en bokrecension (2009):
”I Umeå har det inte varit någon väl förborgad hemlighet att Marta blev ihop med en annan spelare i laget, Johanna Frisk. Märkliga turer utspelade sig därför när Marta inte tycktes vilja skriva på för Los Angeles utan att även flickvännen Frisk fick ett kontrakt, vilket hon också fick. Det långvariga tabut mot att diskutera damfotboll och homosexualitet har alltså fått märkliga följder även i denna bok. Allt skrivs till en viss gräns, men sedan görs det halt.”
Jag visste inte att Filippa= många. Men en feministisk tonåring (jag) kan iallafall skriva under på att Eva Carbines är fantastisk och därmed en queen, eftersom hon uppmärksammar det här:
Serieruta av den fantastiska Sara Granér


På ett lättillgängligt samt humoristiskt sätt. Japp, det är allvarligt, för som ni ser ovan, M Ä N står för typ allt våld i samhället. Men det är också r o l i g t med en penis med en knut på. Ett skämt plus en välriktad pungspark mot patriarkatet.

Sen verkar "info" ha något emot lesbiska också, why am I not surpised?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar