måndag 14 november 2011

Angela Merkel

Tyskland starka ledare, deras Bundeskanslerin, har fått stå ut med mycket spott och spe genom åren. Varför? För att hon är en kvinna. Därför är hon inte bara en politiker, hon är också en kropp. Det är ej någon som kommenterar att Reinfeldt är skallig, att Sarkosy alltid har en mörk kostym, att Berlusconi har plastikopererad läderhud i ansiktet. När Bildt och Reinfeldt uppträtt i nåt lite fult så har det kanske blivit någon arg ledare, men omfånget på reaktionerna det går inte att jämföra. Eftersom Angela Merkel är en kvinna är hennes kropp ständigt närvarande och i blickfånget. Alltså även hennes kläder. Ni minns kanske "klyftan som delar Europa" (Aftonbladet 2008-04-22)

Först kritiserades Angela för att hon hade tråkiga kläder. Sen blev det ett ramaskri när hon försökte klä upp sig lite. Såhär såg det ut i en tysk tidning jag läste häromdagen:


Här står ungefär att bland sina manliga kollegor sticker Angela Merkel alltid ut med sina lila, gräsgröna eller himmelsblå outfits. Men inte bara därför (nejnejnej det ska ingen tro) utan även för att hon är en god förhandlare samt har starka nerver. Teckningen av Merkel som eurostjärna har Karl Lagerfeld gjort.

Först skriver de alltså om vad hon har på sig, sen att hon är en duktig politiker som typ bär Tyskland och alla euroländer på sina begåvade axlar. Skillnaden mot en man: outfiten hade inte ens nämnts. Gud vad tråkigt det måste vara att vara Angela Merkel. För att hon alltid hissad eller dissad på grund av sina kläder, men framförallt för att hon måste hänga med så fula killar hela tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar