söndag 27 februari 2011

Incest incest familjefest

Alltså helt ärligt, är det inte äckligt med alla familjerelationer som det anspelas sexuellt på i så otroligt många låttexter. Klassikern:

Oh daddy! Missy Elliott i Pass that Dutch
Aiiii papi Shakira i Loca
Här sjunger dessa brudar om en härlig man som vet vad han gör i sänghalmen. Då blir han deras pappa? Urrr?
Sen finns det Nicki Minaj som i Your Love vänder på fenomenet:
And I think I love him, I love him just like I raised him
When he call me mama, lil mama, I call him baby
Här är det alltså tvärtom, Nicki älskar sin pojkvän så himla mycket att hon blir hans mamma? Urrr?
Nu har även svenske Niklas von Arnold skrivit en låt på temat, men han tar det hela ytterligare ett steg längre. I Låten Superman sjunger han nämligen
I´m your father, I´m your brother, I´m your sister, I´m your superman
Nicke nöjer sig inte med att vara den här sötnosens pappa, utan han vill vara hela tjocka släkten. Säg vad ni vill, men jag tycker att det är lite för mycket Freud och Elektra/ Oidipus-komplex över det här.
Nu får ni bestämma er, är ni ihop eller är ni släkt?

                                                                                      

2 kommentarer:

 1. hej feministbloggen!

  jag diggar din blogg fett men nu tycker jag något slog fel. det är intressant att du kritiserar daddy-baby-komplexet i rapkulturen , men det finns fruktansvärda kvinnoförnedrande låttexter, främst från MÄN, som kanske borde uppmärksammas istället? det är även intressant att du valt att hacka ner på just kvinnliga rnb-artister som kämpat som fan för vad de står för och var de kommer ifrån.
  varför inte nämna nicki minajs positiva powertalk till kvinnors sexualitet i hennes texter? jag förstår bara inte varför vissa feminister känner att de måste hacka ner på kvinnor som väljer ett visst könsuttryck men fortfarande kritiserar och kämpar mot patriarkatet.

  http://www.youtube.com/watch?v=lpt8WkyW4Pc

  jag hoppas att jag inte missuppfattar dig.

  /inna

  SvaraRadera
  Svar
  1. hej inna! det här är ett inlägg bland många på min blogg så känns ju lite tråkigt att du dömer ut mig såhär. jag älskar nicki som du ser om du läser mer av min blogg. jag är den sista att hacka ner på kvinnor, blaemar inte nicki för texten det är ju såklart ett slags patriarkalt fenomen detta. främst skrev jag detta inläget för att jag tycker det är lite "lustigt" o sen dess har jag skrivit massa annat om t.ex det du föreslår. så hejhej hoppas du fortsätter läsa

   Radera