tisdag 16 juli 2013

När tjejer inte är feminister

Något av det sorgligaste jag vet är tjejer som inte getts möjligheten att skaffa sig en feministisk analys. Aldrig fått chansen att genomskåda de patriarkala strukturer som genomsyrar samhället. Som när någon av kvinnligt kön lägger upp den här bilden på ett socialt medium:
Asså jag vill lägga mig ner o gråta. Hur kan vårt samhälle vara en demokrati när människor på allvar tror att feminister är äckliga fula personer som inte fått kuk? Att det är det som feminism innebär? Ingenting om ideologin att människor oavsett kön, härkomst, klass ska ha lika rättigheter och skyldigheter. Ingenting om kvinnors rätt till arbete o att rösta som fortfarande inte finns överallt i världen. Ingenting om motstånd mot sexuella trakasserier, våldtäkt, objektifiering och maktstrukturer. Det här måste för fan läras ut i skolan, alla och speciellt tjejer har rätt att få veta att feminismen är för alla, att feminister är sådana som kämpar för dom, att feminister finns överallt, att dom också kan och borde vara feminister. Hur lätt är det att veta detta när en växer upp i ett hem där en "feminist" är en sådan som på bilden ovan om det inte lärs ut i alla skolor överallt? I en demokrati har alla samma rätt till kunskap så kort sagt: det är dags att lägga in feminism på schemat.

Ps utan feminism hade inga kvinnor "fått kuk" för de hade inte fått ligga alls jo kanske om de gifte sig men då kunde det lika gärna vara "bli påtvingade kuk o OBS njut ej nu för det är syndigt" ds
Pps alla kvinnor vill inte heller ha kuk. Ew ds

3 kommentarer:

  1. Jättebra inlägg! Tråkigt när folk lägger upp såna bilder. Blir inte roligt någonstans. Oskar

    SvaraRadera
  2. Jag håller verkligen med. Jag tycker att det är helt jäkla otroligt att jag gått igenom hela grundskolan och gymnasiet utan att få lära mig något om feminism, och i min familj existerar och har alltid existerat ovanstående bild av feminister (något jag dock försöker ändra). Jag har levt snart nitton år och är först nu medveten om maktstrukturer - allt pga jag själv det senaste året har läst bloggar, böcker, debattartiklar, sett filmer osv.

    SvaraRadera
  3. Kan ju vara så att det inte är i värderingarna folk har problem med utan attityden.

    SvaraRadera