fredag 19 juli 2013

Orange is The New Black

Jag skulle vilja ge er alla ett tips som kommer förgylla ert liv. Starta er gratismånad på netflix och se den fantastiska dramakomedin Orange is The New Black (av Jenji Kohan som tidigare gjort Weeds)
Serien kretsar kring Piper Chapman, som i sin ungdom levde loppan tillsammans med sin knarkimportörflickvän Alex (direkt till vänster brevid henne). Idag är Piper dock en skötsam soon to be egen företagare (hon ska tillverka olika tvålar) och förlovad med en snubbe från American Pie. Ja skådisen som spelar hennes fästman va med i dom filmerna alltså och dettta har min flickvän berättat för mig för jag har inte sett American Pie. Hursom, tillbakablickarna till Pipers liv utanför murarna med sin fästman Larry är faktiskt det ENDA tråkiga med den här serien. Allt annat är sjukt kul eller gripande och sorgligt eller fint. Vi får följa kvinnorna på fängelsets intriger, och i tillbakablickar se hur de hamnade där. Här kommer en liten kavalkad på karaktärer så ni fattar att ni måste se serien.

Crazy Eyes som i ett avsnitt gör Piper till sin prisonwife
Taystee
Red, den ryska kocken
Morello, har kanske den konstigaste bästa dialekten jag någonsin hört, va e det ens för dialekt?
Nicky, kolla det är hon som spelade huvudrollen i "but I am a Cheerleader"! Tillbaks som flata!
Boo. Ja bilden säger det mesta om henne
MTF transexuella frisören Sophia.


Och som om detta inte vore nog är serien full med lezbianizm. Så se den, men varning, du kommer bli beroende. Puss och happy friday!5 kommentarer:

 1. Bästa tipset!

  SvaraRadera
 2. Åh denna serie! Har knarkat den hela veckan. Så himla skönt med alla dessa kvinnor. Morello tror jag pratar en "italiensk" new york-accent.

  Och Filippa, älskar din blogg. Kampen fortsätter!

  SvaraRadera
 3. Hittade hit via Kakan och har på riktigt sträckläst nästan hela din blogg, pure awesomeness!! Awesomeness i hur du lyfter fram systerskap, patriarkala/heteronormativa strukturer genom grymma youtube-/film-/serietips, samt hur en kan leva/vad en kan göra för att jobba för en förändring och nedbrytning av dessa strukturer (som feministiska nätverk, uppmärksamma snedfördelning i hur kvinnor och män representeras i närmiljö typ skola osvosvosvosv). Du är så himla grym!! Har två väldigt mycket yngre småsystrar och får med jämna mellanrum magont över att se hur de anammar normer och strukturer kring vad som är accepterat kvinnligt resp. manligt. Blev så himla lycklig över att hittat din blogg som jag kan dela med mig av till dem. Genom din blogg har mina småsystrar just fått en till klok kvinnlig förebild som motvikt till de enkelspåriga kvinnliga förebilderna de matas med via media etc. TACK för det!!!!! Pure awesomeness.

  Kärlek!!

  SvaraRadera
 4. Älskar OITNB!
  Alex Vause alltså... Nom nom nom!

  SvaraRadera
 5. Så bra!!! Tror att Morello antingen har en boston-dialekt, eller som Agnes säger här uppe en italiensk new york-dialekt.

  SvaraRadera