lördag 15 december 2012

Tankesmedjan kämpar för musikhjälpen

Igår va jag på mejeriet i Lund där delar av tankisredaktionen stå-uppade och inträdet gick till musikhjälpen. Medverkande var dom här två komiska genierna:

Moa Lundqvist!!!
Emma Knyckare!!!

Frustade, gnäggade, vek mig dubbel samt fnös av skratt. Även Ola Söderholm var med, han var en rolig kille som läste ur sin flashback tråd o hånade dom fula killar som skriver där, kändes ändå insiktsfullt. Sen var Simon Svensson också med. Tyvärr måste vi tala om honom. Han drog ett skämt som jag var nån form av brittisk stil? Dvs när skämtet är helt bisarrt och det hänger samman och därför blir det roligt. Eller kanske "roligt". hursomhelst nu transkriberar jag det lilla skämtet helt ur minnet.

"Jag kan tänka mig att det är väldigt jobbigt att vara homofob. Tänk o hata nån så mycket, det måste ju vara jobbigt. Tänk om en homofob ser en bög i baren. kanske en man som beställt en ljus öl, och så tänker homofoben direkt usch en bög vad äckligt torka bort den med en näsduk! o när homofoben går i skogen så måste den smälla bögarna mellan händerna hela tiden. Jag själv är inte homofob men jag kan tycka det är rätt jobbigt i min sommarstuga när det helt plötsligt är en stor bög utanför fönstret. Men man får inte slå ihjäl bögar, då blir det fult väder nästa dag"

Skämtet jämförde alltså bögar och insekter och då skulle instant comedy uppstå? Tycker inte det va extremt stötande, lite kanske? Men framförallt va det ju ej ett endaste gram kul o en stod o ba asså va fan menar han är det det här som kallas humor nuförtiden lol. Men det jag vill komma till egentligen är att Simon Svensson genast drog följande slutsatser:

En homofob= person som hatar homosexuella 1 av 1 poäng RÄTT

En homosexuell= en bög 0,5 poäng av 1

en homosexuell= en bög eller en flata 1 av 1 poäng RÄTT

Ja kanske att jag just i detta fallet inte brydde mig så värst mycket om att bögen fick vara representant för alla gays, för det va ju bara ett astråkigt skämt. Men det är ett exempel bland många på hur bögen är normen för en homosexuell person i de flesta sammanhang. 


Ja det blev en bild på Santana idag också 

4 kommentarer:

 1. Hej du fina. Ikväll har jag och en av mina bästa vänner suttit och skrikit av ilska över all skit här i världen. Ibland är det ju skönt att bara få ur all sin ilska som detta sexistiska, rasistiska, homofobiska osv osv samhälle ger en. Men efter några timmar kände vi att vi behövde lite hopp om världen så jag högläste lite ur din blogg och då blev vi på bättre humör igen. Du är grym!!! Puss!!

  SvaraRadera
 2. HEJ Filippa
  Känner mig, jag vet inte, lite smått korkad som ställer denna fråga men jag har inte läst denna bloggen så länge och blev lite nyfiken. Är du lesbisk? Såg rubriken till din text för kvinna till kvinna och fick den hinten. Annars måste jag säga att du verkar finfinfin och att det behövs fler bloggar som denna. Kanske inte håller med i alla dina åsikter men är också feminist och det är ju så SJUKT viktigt och det är bra att folk fattar det. Älskar speciellt när coola tjejer är femiminster. Bryter fördomen lite om att det skulle vara tråkiga brudar som är sura på män för att de är oattraktiva. ÖH OKEJ
  I alla fall bara undrade, kör på för du är bra

  PUSs

  SvaraRadera
  Svar
  1. hej Isabelle! kul att du gillar bloggen! tycker du ska läsa inlägget på dubbelpepp också så får du mer än en hint. Och alla feminister är coola, feminister är dom coolaste personerna i hela världen

   Radera
 3. Så sant! Och vilken underbar blogg du har! Jag blir så inspirerad. Jag och min kompis har också en blogg siriclara.blogg.se!
  Jag och mina vänner har faktiskt precis sett till så att det ska skapas ett fi ungdomsförbund i simrishamn där jag bor. Har du några tips på vad man kan göra, förutom att diskutera då för det ska vi göra jätte mycket. Och jag måste bara få säga att du är så himla vacker!

  SvaraRadera