tisdag 18 december 2012

Malmö stads jämställdhetspris går till.....

HELENEHOLMS SYSTERSKAPSKÖR!!! Grattis tjejer, detta förtjänade ni verkligen, unna er ordentligt nu! Ni är coolast och bäst!Tillägg: här är även motiveringen för priset från Malmö Stads hemsida:

Ett gäng tjejer på Heleneholmsgymnasium upplevde att tjejers utrymme på skolan begränsades. De såg kören som en frizon i en skola som är känd för att vara medveten och progressiv med flera estetiska linjer, men där stämningen kan vara väldigt grabbig.
Heleneholms feministiska systerskapskör har ända sedan starten mött motstånd på skolan, av andra elever och av skolledning. Men tjejerna har stått på sig och kören har nu funnits i över två år. De har visat på att det fortfarande inte är jämställt, och att tjejer som går samman provocerar.
Att systerskapskören lyfte upp det hat som medlemmarna drabbades av ledde bland annat till att Diskrimineringsombudsmannen inledde en granskning utifrån diskrimineringslagen. Idag har Heleneholmsgymnasiet en ny likabehandlingsplan, tydligare rutiner mot kränkningar och satsar på arbetet med jämställdhet.
Genom att stå på sig har kören förändrat för sig själva, för andra tjejer på skolan och skolans arbete med jämställdhet. De har utmanat normer och ingrodda åsikter, genom att skapa rum för tjejer att ta plats i, genom att inspirera andra och genom att vara en riktigt grym kör.

1 kommentar:

  1. Hej och tack för en fantastisk blogg! Hittade hit via Kakans blogg och nu plöjer jag igenom hela arkivet. Du är grym, fortsätt med det du gör!
    /Anna

    SvaraRadera