onsdag 7 november 2012

Grattis USA

Grattis USA för att Barack Obama kommer vara president i fyra år till- "The lesser of two evils" tycker vissa, andra älskar hämningslöst. Själv är jag väldigt glad för att den här kvinnan:
Tammy Baldwin blev USAs första öppet homosexuella senator. Hon blev även som en liten bonus den första kvinnliga senatorn i sin delstat Winsconsin. Ps hon är demokrat såklart.

Nu när Obama är så "i ropet" kommer ni ihåg när han fick Nobels fredspris? Det var år 2009. Ja, jag förstår att kommittén på nåt sätt ville markera att det var fett att USA valt en president of colour eller nåt? Men det är ju ändå väldigt skumt med tanke på att Obama krigar ganska mycket.

Och detta året. typ ännu värre!? Priset går till EU

Kommer ni ihåg dessa tre godingar:
Ellen Johnson Sirleaf, Liberias president som kämpat för fred och kvinnors rättigheter sedan hon blev vald 2006, Leymah Gbowee, som enat kvinnor och tillsammans med dom kämpat för fred och rättigheter i Liberia och hela Västafrika samt Tawakkol Karman som hade en ledande roll och kämpade för kvinnors rättigheter, demokrati och fred i Yemen under den arabiska våren. 

Dessa tre kvinnor som kämpat som satan, säkert både svettats, gråtit och skrikit men tragit sig samman och fortsatt kampen för sina systrar fick dela DELA på priset förra året. Sen i år var det som om det var för mycket att hela tre (3) stycken kvinnor fick priset föregående år, en var tvungen att väga upp det genom att ge priset till typ tiotusen gubbar i det europeiska parlamentet. Mitt ödmjuka förslag på hur det borde varit istället:

Nobels fredspris 2009 gick inte till Barack Obama utan till Ellen Johnson Sirleaf
Nobels 2011 går till Tawakool Karman.
Nobels fredspris 2012 går absolut inte till EU utan till Leymah Gbowee.
Men nu är det väl försent. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar