måndag 13 februari 2012

Två synvinklar

Nu ska jag länka till två feminister med två olika åsikter om the Browns (alltså Bobby och Chris) (alltså kvinnomisshandlarna)

Kakan om RiRi
Kakan om Whitney
Rebecka om Whitney och Brown number II på Grammy Awards

Jag tror att Bobby spelade en stor roll i Whitneys död. Dödlig olycka eller depression kan bero på att de kemiska funktionerna i kroppen inte fungerar som de ska, antingen är det naturligt fel på dom eller så har en förstört dom själv med kemiska preparat. Det kan bero på pressen att vara en fantastisk artist med en 20-årings kropp och röst fast en är 48 år och ganska trött. Men att ha levt i ett långt förhållande som innehöll säkerligen misshandel och förmodligen allsköns psykisk terror och manipulation kan ju inte haft en positiv inverkan.

Jag tycker att Chris Brown kan få en andra chans efter att ha försökt putta ut sin flickvän från bilen. Han kanske var påverkad. Inte för att det är en ursäkt. Hans andra chans kan exempelvis vara att jobba på en valfri hamburger-restaurang. Men att han ska få en andra chans som hyllad artist, sexig kille som brudar vill ligga med och en förebild för youngsters? No fucking way.

ps. tråkigt att vi alltid måste prata om Whitney och Rihannas killar när de själva var och är så fantastiska artister, sångare, kvinnor. Men det är viktigt att belysa patriarkala strukturer och det våld dom leder till. ds

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar