fredag 10 februari 2012

#homoriot i svtdebatt

Vi var många som slog på tvn eller datorn igår kväll. Nu har frågan om HBTQI-personers ständiga utsatthet äntligen väckts till liv igen. Kanske i ett relativt begränsat forum, men nu ska frågan debatteras i Svt 1, en kanal alla med tv licens i Sverige har tillgång till. Nu ska här diskuteras så det står härliga till! Vad ska vi göra för att främja HBTQI-personers rättigheter? Vad ska vi göra för att förhindra att de diskrimineras? Förväntningarna var höga.

Någon från den politiska vänsterkanten anser att det bör läggas mer vikt på HBTQI-frågor i grundskola, gymnasium och universitet. Att diskrimineringslagstiftningen bör ses över, göras tydligare och mer lättillgänglig. Att avvisning av flyktingar som varit tvungna att lämna sitt hemland på grund av sin sexualitet bör upphöra.

Någon liberal som poängterar att individens frihet är otroligt viktig. I den friheten så ingår det självklart att du ska få välja att älska vem du vill utan någon form av negativa konsekvenser.

Någon från den politiska högerkanten säger att hen tror att entreprenörskapet och egenföretagarna kan göra mycket postitvt för att förbättra HBTQI-personers situation.

Hände då detta? Nej. För det första var frågan som debatterades inte "Vad ska vi göra för att främja HBTQI-personers rättigheter? Vad ska vi göra för att förhindra att de diskrimineras?" utan "Är de homosexuella för gnälliga". Vad som "debatterades" var bland annat detta:

Bild från estrada.se/

Svt debatt, besviken räcker inte för att beskriva hur jag känner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar