onsdag 15 februari 2012

Feminist javisst

Det är ju Stefan Lövfen, eller låt oss kalla honom Stiffe, sossarnas nya partiledare! Men när han var med i P1-morgon i måndags och snackade med den programledaren som har lite aggressiv framtoning, visste Stiffe inte vilken sorts feminist han var när den arga programledaren frågade. Alltså, många politiker säger ju att dom är feminister. Eller ja, kanske inte tillräckligt många.Men dom säger ju inte vilken sorts feminist dom är. Det är en sjuk skillnad mellan typ radikalfeminist och särartsfeminist. Och liberalfeminist!

Jag gissar ju på att Lövis är en politikerfeminist. Vilket i princip alla politiker i Sverige är. Dvs en som säger att den är feminist men sen inte driver några som helst feministiska frågor. Vilket gäller typ alla svenska riksdagspartier typ alltid. Kolla t.ex på detta urklippet från ett partiprogram och gissa var jag saxat detta ifrån:

....människors lika värde och betoning av mänskliga fri- och rättigheter finns en stark idémässig grund för jämställdhet, som innebär att alla människor ska kunna utveckla sin fulla potential och att båda könen får makt över sina liv. För att uppnå detta krävs att de strukturer, attityder och traditioner som försvårar och förhindrar verklig jämställdhet undanröjs. 

Gissa var detta kom ifrån då! (svar, klicka här)


Hoppas du är radikalfeminist Stefan, kämpa! Vänd på klassikern mycket snack och liten verkstad. Gör oss stolta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar