onsdag 21 september 2011

Viljornas kamp- Filmen om F!

Jag har, kanske lite sent omsider, sett  Liv Weisbergs dokumentärfilm om när Sveriges första feministiska parti bildades. Spontana reaktioner:

  • Vad är Ebba Witt Brattströms problem? Okej om du inte vill vara med längre, men du behöver ju inte trahs-talka Tiina Rosenberg och Sofia Karlsson?! Nu fick vi ioförsig bara se en sida av saken, men oavsett vad som hänt finns det väl ingen anledning att babbla massor av skit i media och påstå att Tiina Rosenberg sagt att kvinnor som ligger med män är könsförrädare och att Sofia Karlsson bara är en kall karriärist så att de blir utsatta för ett sjukt mediadrev.
  • Hur svårt kan det vara att skilja mellan ROKS och FI? Alltså, när en kvinna från ROKS sagt att "män är djur" så trodde alla att det var FI och ba OMG jag kan aldrig rösta på detta partiet! Samt alal gubbar kände sig lide förolämpade. Skärpning liksom.
  • Fuck you Aftonbladet, ofta ni publicerar sånt här:
  • Från Sara Hansson och Nanna Johanssons senaste serie om antifeminism i Bang.
  • Jag visste inte att Jane Fonda var en så fantastisk kvinna! När FI kampanjade inför valet 2006 kom hon hit och höll värsta talet "It's not about changing a patriarchy into a matriarcy. It's about changing patriarchy into democracy!" Queen!
Så, har ni inte sett Viljornas kamp tycker jag att ni ska göra det! Fantastisk film om det enorma dagliga arbetet och slitet med att starta ett parti, fylld med både sorg och glädje.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar