måndag 24 mars 2014

Det händer nu

Äntligen kan jag berätta om det här:


"Feministiskt Initiativ har inget partistöd och är ännu beroende av gåvor och ideellt arbete. Därför satt i januari fyra medlemmar i F! Malmö vid ett köksbord och funderade på ett roligt projekt att ta sig an för att samla in pengar till valfonden. Det gick upp för oss hur många otroligt begåvade feministiska serietecknare och illustratörer det finns och vi tänkte att det vore kul att göra en sammanställning bilder som sedan kan säljas till förmån för F!. Efter att SVT sänt Belinda Olssons Fittstim kändes det än mer aktuellt, och projektet utökades till en ny, modern feministisk antologi med både text och bild. Vi vill med samlingen sprida kunskap om feminism idag, det är en bok som ska vara ett stöd för den som kanske är ung, ensam feminist i en oförstående omgivning, en samling av ord- och bildtrollarfavoriter för den inlästa och en inspiration för den intresserade men ännu inte helt övertygade.
Vi är helt överväldigade av gensvaret, nästan alla tillfrågade har ställt sig extremt positiva till vår fråga om att ideellt bidra med sitt arbete. "Vilken ära att arbeta med F!, självklart!" har vi fått höra många gånger. I vilka andra partier händer detta? Gruppen medverkande har nu växt till starka 71 personer och vi som redaktörer hade inte kunnat vara mer nöjda över urvalet."
Ursäkta vilket grymt jobb de här fixarna genomfört. Lisa, Ellen, Sara och Felicia har liksom kommit på den här fantastiska iden, samlat ihop alla dom medverkande OCH redaktörar hela boken och hemsidan! Medverkar i antologin gör alltså 71 grymma feminister däribland er egna lilla feministblogg. Jag är så otroligt stolt och glad över att få vara med och nu jävlar kör vi fram till valet.

Kom också på releasefest på Moriskan 20 april då en kan köpa boken för första gången och det bjuds på liveframträdanden och DJs och uppläsningar ur boken av de medverkande och ja jag kommer vara en av dom som läser redan nervig men mest såpass glad. Hoppas vi ses då, sålänge in på hemsidan och njut!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar