fredag 16 mars 2012

Ta håret tillbaka

Titta på den här videon från när koola tjejer flashade armhålorna på Möllan igår!


Ni kan också läsa den här artikeln om gårdagen i Sydsvenskan. Dock att det står fel i den, Emma Lundberg la ut en bild på sin armhåla på twitter, inte på facebook, och startade där med #hairriot. Sen finns även facebookgruppen Ta håret tillbaka. Så många personer har skrivit smart och viktigt om hela hårdebatten, som startade med att Lina som gjorde en segergest och därmed visade sina behårade armhålor under direktsändningen av mellon i lördags. Jag kan ju bara dra grunddragen i det hela.
  • Ta håret tillbaka handlar inte om att alla kvinnor måste sluta raka sig, det handlar om att vi ska ha valet att inte göra det utan att ses som "onormala"/äckliga osv osv.
  • De massiva hatreaktionerna från diverse män beror på att det är otroligt obehagligt för dom när kvinnor inte håller sig inom ramarna för vad som anses acceptabelt. Lyssna på när genialiska Nanna Johansson går igenom näthatet och kissa på dig av skratt här!
  • De många normer som begränsar kvinnors utseende (och beteende) är ett ypperligt sätt för patriarkatet att hålla oss på mattan.
Puss och ha en fet fredag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar