lördag 5 oktober 2013

Älskar nu basket ännu mer

Kolla bara på det här klippet från WNBA


(hittade via Kakans blogg)

svar till anonym som undrar 1. vad Elisabeth Svantessons åsikter har att göra med hennes ministerjobb. ehh jo politik är väl ungefär att verka för att ens åsikter blir lagstiftade? Sedan att hennes parti moderaterna inte står bakom hennes värderingar gör det väl bara ännu mer konstigt att dom valt henne?
2. om alla som inte håller med mig saknar demokratiska värderingar. Svar: i detta fallet ja. I en demokrati bör alla vara lika inför lagen, och då ingår det att alla bör få gifta sig. I en demokrati bör alla få bestämma över sin egen kropp och då ingår rätten till abort.

ha en fin lördag i höstsolen

4 kommentarer:

 1. Kommentar till 2: Men säg att ett land har en folkomröstning om abort, och 90% röstar för att förbjuda, är inte det demokratiskt då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym: Skulle du kalla det demokratiskt om 51% röstar för att de andra 49% ska hängas?

   Radera
  2. Demokrati är ett statsvetenskapligt begrepp som syftar på några besläktade former av styrelseskick där den politiska makten i (oftast) en stat utgår från dess medborgare via allmänna och fria val, oftast av förtroendevalda representanter till dess parlament. punkt. inget annat nada. fakta före tyckande.

   Radera