onsdag 13 juli 2011

If You Love Me, Why Am I Dying?

Senaste avsnittet av True Blood bjöd på ännu mer brutalitet än vanligt. Vad sägs om det här: Bunden i en säng, biten av två were-panters och sedan våldtagen av folk som står på kö för att avla så många nya panterbebisar som möjligt. Usch och fy! Scenariot är inte bara twisted för att det är människor som kan förvandla sig till pantrar som våldtar (True Blood är ju en fantasy-serie så det är helt normalt) utan de konstiga är att den våldtagna är en man! Vi ser ofta kvinnor på film och i tv-serier (CSI) som blir våldtagna och mördade och sen sveper kameran över deras sexiga misshandlade och ibland kroppar. Men här är det faktiskt en man som blir utsatt vilket verkar vara otroligt unikt i filmens värld.
Denna scen var något av de sjukaste och hemskaste jag sett. Stackars, stackars Jason! MEN i USA har många tidningar beskrivit denna scen som en "sex scene". Asså seriöst. Som jag sa, annorlunda att det är en man som blir utsatt. Men otroligt att när den våldtagne är en man, kallar medierna genast scenariot för en "sex scene" eller marginnellt bättre "disturbing sex scene" . Jason är en ung stark man som har många tjejer bakom sig om en säger så. Men här är han bunden och drogad. Om det inte är våldtäkt, vad är det då? Om det varit Tara eller Sookie som legat där, vad hade scenen kallats då? Läs mer om detta i Bitch Magazine.

Hittade bara en feministisk pluspoäng i det här avsnittet:
Pam biter en man, alltså är hon, kvinnan, dominerande och den traditionella maktbalansen vänds således upponer. Men det var också allt. Ser framemot mer girl-power i nästa avsnitt, men som sagt, så mjäkig som manusförfattarna har gjort Sookie i serien jämfört med boken hoppas jag förmodligen förgäves. Men hoppet är det sista som lämnar kvinnan!
You go girls!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar