måndag 4 juli 2011

You Smell Like Dinner

Hela inlägget har en fet SPOILER-VARNING på sig. Så nu börjar jag:
Eric dödade inte Sookie. Däremot gav han henne ett förslag. Eftersom hennes blod gör så att vampyrer kan gå i solen är hon i ständig fara för att bli dränerad. Om hon blir ”hans” skulle hon alltså vara skyddad. Sookie satsar dock på ”kvinnlig frigörelse” och vägrar. Detta var väl det mest feministiska med avsnittet.
Sen Tara då. Hon kom från Louisiana till Bon Temps hastigt och lustigt för att återse Sookie, som hon trodde var död. Dock har hon ljugit för flickvännen Naomi därhemma och sagt att det är hennes farmors begravning hon stack hem till. Varför ljuger hon? Är lite orolig att detta förhållande kommer ta slut hastigt och lustigt, karaktären Naomi är bara listad för fem avsnitt på imdb. Så ännu ett kass förhållande för stackars Tara då.
Så feministisk sammanfattning
+ Sookie vägrar att bli en ”kept  women”
-          Hon vänder sig ändå till Bill för att få hjälp att skaffa tillbaka huset från Eric så otroligt självständig är hon tyvärr inte. Vems fel är det då? Manusförfattarna såklart! Det är dom som väljer att porträttera Sookie som en hjälplös ungmö hela tiden. Skärpning!
+Avsnittet fokuserade ungefär lika mycket på de kvinnliga som de manliga karaktärerna.
- Sam's historia är så jäkla ointressant. en man med kass relation till sin bror och agressionsproblem. jag bryr mig inte om att han är en shapeshifter- booooring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar