onsdag 20 april 2011

Dagens sexistiska citat

Du får fem spänn om du kan gissa vad det här citatet handlar om:

"Det är som en kvinna med snygga ben"

Nej jag bara skoja, du får inte fem spänn. Jag ska bara säga vad det handlar om. Här fortsätter citatet:

"Om du ursäktar. Jag menar att det visar på dynamik och lyx"

Vem sa det här då? Jo ni, det var Volvo personvagnars vd Stefan Jacoby som gjorde detta uttalande i en intervju. När han insett hur gubbigt det lät att jämföra en bil med en snygg kvinna lade han till den sista delen av citatet. Bilen ifråga är inte riktad till kvinnor med snygga ben, målgruppen är snarare nyrika kinesiska affärsmän. Trots detta är bilmässan i Shanghai fylld av kvinnor. De är inte konsumenter till de stora, bensinslukande samt omvärldsförstörande monstren, däremot får de stå relativt lättklädda bredvid bilen och smila som en slags fin accessoar en får på köpet. I bilföretagens bolagsstyrelser är det dock helt kvinnotomt. Fast sedan är ju frågan: blir ett miljöförstörande företag som bidrar till växthus effekten, att livsviktiga råvaror tar slut o.s.v., bättre av att det sitter kvinnor med i styrelsen? Fast då är det iallafall ett problem mindre, företaget är inte ojämställt och sexistiskt längre, om än fortfarande miljöförstörande.
Stefan Jacoby Volkswagen President and CEO Stefan Jacoby shows California Gov. Arnold Schwarzenegger (L) a fuel-cell powered concept car called space up! Blue during the two-day media preview of the Los Angeles Auto Show, first major North American car show of the season, on November 15, 2007 in Los Angeles, California. The show opens to the public on November 16 with more than 40 World and North American debuts and 1,000 new vehicles, and runs through November 25.
Jag skulle kunna sträcka mig så långt som till att säga att Volvos nya modeller är som Stefan Jacobys ben: inte så snygga och de gör inte ett dyft för att förbättre vår miljö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar