onsdag 4 juli 2012

True Blood

Säsong fem har dragit igång, hittills har fyra avsnitt visats. Maja och jag sitter bänkade framför datorn och försöker hitta bra streaming varje måndag. Hittills är vi ej besvikna, nya säsongen är hemskare, blodigare och mer sjuk än någonsin. Ytterligare en dimension har lagts till i o med att "the authority" har någon slags bibliska kopplingar och det finns en vampyrbibel. Vi anar ett krig mellan vampyrer som tolkar deras bibel bokstavligt, nämligen att människan endast är vampyrens föda, och dom vampyrer som vill leva i fred bland människorna.

En av dessa bibliska kopplingar är att en av the chanchellors of the authority är Salome. Alltså Salome från bibeln. Hur som haver, det som är intressant med Salome är att hon i avsnitt 4 (Spoilervarning) först har sex med Bill Compton, sen ligger hon med Eric Northman och sist med sin authority konmpis Roman. Ingen säger nåt om att hon är en slampa.

Salome och Roman

I de tidigare säsongerna av True Blood så har vi sett att vampyrer i allmänhet är väldigt djuriska och följer sina instinkter. När det kommer till sex har det tydligast utmärkts hos de manliga vampyrerna. Nu känns det som om det är på väg att ändras!

NU kommer en enorm spoilervarning, alla som vill se sluta läsa. I sista avsnittet av förra säsongen tog Tara, min favvis, en kula för Sookie. Enorm cliffhanger helt enkelt. Nu vet vi att den träffade henne i huvudet. Därför fick dom Pam, min andra favvis, att "turn" Tara till en vampyr! Först var Tara minst sagt upprörd över detta, men nu har Pam börjat ta hand om henne. Är så spänd på detta, tänk att serien nu har ett team av vampire powerlesbians!


Nästa avsnitt sänds på söndagkväll i USA, pusshej!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar