torsdag 3 mars 2011

Den snygga kvinnan och den inte så snygge mannen

Har ni sett de nya affischerna som är tapetserade över Malmö? De rör sig om reklam för märket G-star’s vårkollektion. Modeller är den talangfulla och undersköna brittiska skådespelerskan Gemma Arterton samt den talangfulle norske schackspelaren Magnus Carlsen. Det är väl inte bara jag som har lagt märke till den nästan ”skönheten och odjuret”-liknande tematiken. Gemma är något av de vackraste som skådats på denna jord och Magnus är en helt average-looking-guy.  G-star ¨förklarar tanken bakom denna kampanj på hemsidan
”This fusion of searing intelligence and creative talent underlines G-star’s philosophy of combining unexpected elements to create something new and exciting”
Jag skulle istället uttrycka det såhär:
”Vi vill visa att vi är ett seriöst märke genom att ta någon jävlig smart snubbe som inte är så snygg. Vi vill ju liksom inte representera ytlighet. Men vi måste nog ändå balansera upp det hela lite så vi tar en vrålsnygg brud också”
Företaget har tidigare gjort exakt samma grej till sin vinterkollektion då det var Magnus Carlsen och Liv Tyler. Det kunde ju aldrig ha varit tvärtom typ en intelligent average-looking-kvinna och en skitsnygg skådespelarkille. För en kvinna blir alltid i viss mån bedömd efter sitt utseende och inte sina övriga talanger. Speciellt när hon hänger på en stor affisch över hela stan.


Detta hade ju varit drömkampanjen. En snygg skådiskille (Robert Pattinson) och en smart författarkvinna med helt genomsnittligt utseende (Sara Stridsberg). Men det lär ju inte hända än på länge.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar