söndag 23 september 2012

nakenchock!!!

Igår lyssnade jag på Medierna i P1. Det är ett program av journalister som ska granska journalister typ, känns ganska självgott? Men dom tog upp en intressant sak. Kate och William har varit på solsemester och några paparazzi har då fångat bilder på Kate utan bikinitopp samt med bikinitrosorna neddragna. Medierna ställde Se & Hörs chefredaktör Carina Löfkvist mot väggen med anledning av tidningens beslut att publicera bilderna.

Detta fick mig att tänka på en sak. Hur många gånger har en inte läst en skvallertidning med bilder på en känd kvinna som går ut ur en taxi utan trosor? Eller någon som likt Kate solar topless på en strand? Brukar Mediernas grävande reporter ringa till Se & Hör och skälla ut dom efter noter för att dom publicerat dom bilderna? NEJ. Varför inte det då? Jo, för denna gången var det inte Britney, Lindsay, Paris eller Pamela som bilderna var på. Denna gången var det Catherine Elizabeth Middleton, hertiginna av Cambridge, gift med Prins William av England. En prinsessa! Som är gift med en prins! Henne kan en inte slänga upp nakenbilder på hursomhelst! Det är ju en annan grej med Hollywoodbrudar som festar och ändå svassar runt halvnakna i musikvideos.

Min poäng med detta är självklart att detta är ett så pass solklart fall av hora/madonna komplex. Självklart är det aldrig okej att publicera nakenbilder på någon som tagits i smyg, utan personens vetskap och godkännande. Men i det patriarkala samhället sexualiseras kvinnokroppen jämt och ständigt och kvinnor som kanske åmar sig lite på sina konserter får faktiskt räkna med att bilder när dom kliver lite klumpigt ur en taxi kan tapetseras över hela stan. Dom har ju redan i princip godkänt det genom att bjuda ut sig på det där viset i uppslaget i GQ magazine. Dvs, dom är horor. Men Kate! Hon är ju gift! Hon är ju rik! Hon är ju välutbildad!Hon är ju en prinsessa för guds skull! Dvs hon är en Madonna.

Britney visar röven! LÄGG UT! LÄGG UT!
Nakenbilder på Kate? Nä hon e ju prinsessa visa lite respekt för helvete

OBS Leave Britney alone, älska Lindsay forever osv


1 kommentar:

  1. Ha, ja måste bara kommentera när jag ser det här!
    SÅ bra skrivet! Älskar't! :)

    SvaraRadera