tisdag 25 september 2012

Katerina Janouch, skärpning tack

Såg lite länkar på twitter igår till Katerina Janouchs spalt i Expressen. Överst var frågan de flesta reagerat på, nämligen att en man i ett heterosexuellt samboförhållande inte ville ha sex och kvinnan i förhållandet mådde dåligt av detta. Katerina Janouch skrev att sambon kanske inte ville ha sex för att han var homosexuell. Ja, för när män inte vill ha sex med kvinnor jämt och ständigt, dygnet runt, fram, bak, upp, ner, då måste dom självklart spela för det andra laget? Eller ja, hon skrev faktiskt "kanske har han andra problem" också. Som att han skulle vara deprimerad.

Sen scrollade jag ner på sidan och fann detta:


Jag blöder men har inte ont.
Fga: Jag är en tjej som ibland kan få väldigt små blödningar om en partner penetrerar mig med sina fingrar. Det gör aldrig ont så vad kan detta bero på?
Sofie
Svar: Det är svårt att säga, bäst svar får du om du uppsöker en gynekolog. Kanske kommer din kille åt någonstans där det är lite extra känsligt. Boka en tid och genomgå en kontroll och berätta om blödningarna, så får gynekologen försöka reda ut vad detta beror på.


Här tabbar sig Janouch ytterligare en gång och på flera sätt.
1. Hon förutsätter vidare att Sofies partner är en partner i singular och med possesivt pronomen framför
2. Hon förutsätter att Sofies partner är en kille

Sofie har i inlägget skrivit "partner". Detta antyder varken att partnern är en man, eller att partnern och Sofi lever i ett monogamt förhållande. Det behöver inte ens vara en partner, utan flera. Att en samlevnadsexpert/sexrådgivare ska vara kompetent nog att se utanför heteronormen och tvåsamhetsnormen är väl det minsta en kan begära? Skärp dig Katerina Janouch.

MVH
Filippa2 kommentarer:

  1. Kan den där människan göra någonting rätt?
    Det är så beklämmande att hon faktiskt ger sexråd.

    SvaraRadera
  2. Ännu mer skärpning när hon diskuterar aktivt med härskartekniker: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151273104415676&set=a.10150990457475676.486732.701420675&type=1&theater

    SvaraRadera