onsdag 25 april 2012

En tjock man med en smal fru

Som ni vet är detta tema mycket populärt i amerikanska komediserier! (originalspaning, Liv Strömquist i Pang Prego för ganska längesen) Detta kan vara i den tecknade fiktionen (Simpsons, Family Guy) såväl som i skådespelarnas verkliga fysik (Jims värld). Är inte mannen tjockare, kan han vara äldre (Modern Family) eller fulare (samtliga serier som gjorts någonsin). Nu tar Sverige till sig detta lyckade koncept, men i realityform!

Programmet "Älskling, du har blivit en tjockis!" på tv3 tar upp det allvarliga problemet med att den ene parten i ett (heterosexuellt) parförhållande har lagt på sig några kilon sedan paret träffades! "Tjockisen" som speakern glatt kallar hen, ska gå ner i vikt, tjockisens partnern ska agera coach och peppa partnern att gå ner så mycket som möjligt för att vinna det ultimata priset, 100.000 kronor.

Först och främst har vi ju problemet med att programmet går ut på att gå ner i vikt, inte att må bättre och leva längre genom att se över sina kost och träningsvanor. Med vänlig hälsning eran livstilscoach Filippa. Men om vi bortser från det här problemet så kommer nästa: om nu programmet går ut på att bara den ena delen av ett par ska gå ner i vikt så förutsätter en ju någonstans att det är den mest överviktiga i paret som ska tappa några kilon. MEN. Men. Men! När jag och mamma satt och degade i soffan och zappade förbi "älskling, du har blivit en tjockis!" i måndags, då var det den smala i paret som skulle gå ner i vikt!

Behöver jag ens säga att det var kvinnan som var den smala? Tv 3 filmade frun i paret när hon käkade goda bullar och unnade sig lite ostbågar i soffan framför tvn så att vi skulle förstå att hon var en m y c k e t dålig människa. Men, jag var fortfarande förvirrad. Där satt en kvinna med lite trivselvikt. Men brevid henne satt en karl med mycket hälsovådlig bukfetma. Vem var det som var tjockisen nu igen? Ah just det, det var hon, för hon äter bulle. Till råga på allt ville maken att hon skulle bli lite tajtare för att de skulle ha det lite "roligare i sovrummet". Så hon fick träna lite allt möjligt, gym och poledancing. VA!?

Jag blev sjukt provocerad av detta. En annan som också blev det är Emma Knyckare, lyssna på hennes inslag från Tankesmedjan:

Lyssna: "Tv3 har äntligen hittat ännu en lösning för oss tjockisar!"
Jag är livrädd för programledaren/personlige tränaren också, tror inte jag kommer se det här programmet igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar