lördag 15 februari 2014

Ellen Page berättar att hon är flata!!!

Detta skedde alltså igår på en Human rights conference for LGBT- youths och vill ni läsa mer står det överallt på internet. Grinade rakt ut detta är så starkt.

Jag tror att alla som står utanför den normativa sexualiteten och könsidentiteten har ljugit om vilka dom egentligen är och vem dom egentligen älskar. Med just offentliga personer och kanske framförallt Hollywood-kändisar känns det som om det blir extra uppenbart. Jag menar, jag har ju ljugit om att jag tycker en kille är snygg, att jag är intresserad av en kille osv. Både för mig själv och för mina kompisar. Men jag har aldrig fått frågan rakt ut "är du lesbisk?" och sagt "nej det är jag inte". Jag har aldrig blivit jagad på stan av paparazzis som fångat mig och min flickvän på bild och dementerat att vi har en relation "nej vi är bara vänner". Det har aldrig spridits rykten och skvallrats om mig inför världens ögon (dock på min gymnasieskola men det är en annan historia). Obs att en icke-normativ sexualitet är föremål för "skvaller" visar mycket tydligt på vilken homofobisk värld vi lever i.

När min syster frågade mig om jag var lesbisk kom jag ut för min familj. Tänk så många gånger Ellen Page fått den frågan och sagt nej. Lying by omission som hon själv säger i talet. Ljuga genom att utelämna. Utelämna detaljer som inte alls är detaljer utan  en så stor del av ens identitet, den en älskar, den en är. Fatta vad det gör med en själv, med ens eventuella förhållande. Så fantastiskt för Ellen Page att nu äntligen vara öppen med den hon är, och mötas av stående ovationer. Jag är så glad för din skull Ellen och jag tror att du i och med att du kommit ut har hjälpt och kommer att hjälpa så många HBTQ-kids. Välkommen till familjen!

3 kommentarer:

  1. Nàgra dagar innan sà kommer àven den lovande NFL-spelaren Michael Sam ut som gay. Vilket gòr honom till den fòrsta proffesionella amerikanska-fotbollsspelaren som àr òppet gay. En branch dàr det kanske àr ànnu svàrare att vara accepterad.
    http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttsport/sport/article18330430.ab

    SvaraRadera
  2. alltså jag grät från början till slut till denna video, nej förresten, det första som hände var att jag skrattade så högt att min katt sprang och gömde sig, SEN grät jag! så himla fint!

    SvaraRadera