onsdag 10 april 2013

shit va längesen jag bloggade :c

ojojoj. så tråkigt att jag inte bloggat på evigheter :( men har haft ganska fullt upp. Har fyllt tjugo år! Samt har flyttat till Lund! Och pluggat ganska mycket. Ändå bra ursäkter.
Vädret på min födelsedag riktigt najjan
Här är bordet i mitt rum när min tjaj o jag hade lite temys så lesbiskt va

Nu vet ni att jag lever och frodas. Kan berätta lite om en fet föreläsning jag var på i måndags. Socialistiska läkares feministiska utskott hade anordnat en föreläsning med Warren Kunce, masterstudent från USA och FTM-transexuell. FTM är ett ord ni kan slänga er med om ni vill verka transexuellt medvetna, det står för Female To Male!

Så Warren var alltså född som en biologisk kvinna, men kände sig aldrig hemma i den kroppen. Han flyttade till Danmark från USA och började studera. Han var så deprimerad att han funderade på att ta livet av sig. Men han kom på andra tankar och beslutade sig för att ge könskorrigering en chans. Han hade haft ett kämpigt liv men rett ut alla uppenbara problem med relationer osv hos en psykolog. Dock kvarstod depressionen och det böev uppenbart för Warren att det var hans felaktiga kön och genus som var problemet. Ett intressant begrepp Darren berättade om (återigen en chans att blända med era transkunskaper) är "social dysphoria". Individer som lider av detta psykiska obehag känner att det finns en obalans i deras genus, alltså endast deras sociala kön. En biologisk kvinna kan exempelvis känna behov av att identifiera sig som man. Då räcker det för denna kvinna att be sina vänner använda pronomet han, kallas vid ett manligt namn och kanske leva efter andra sociala koder får att han (biologiskt hon) ska må prima. För andra transpersoner räcker inte detta, de krävs en fysisk förändring för att de ska må bättre.

Så var det för Warren. Han berättade om att såfort han injicerat den första shoten testosteron i sin skinka mådde han fantastiskt. Tidigare hade Warren varit djupt deprimerad som jag nämnde, och även haft förfärliga humörsvängningar. Allt detta försvann. Warren flyttade till Sverige och påbörjade en könskorrigerande utredning. Detta tog extremt lång tid och var mycket krångligt. Han fick efter många turer operera bort majoriteten av sin bröstvävnad för att få en platt bröstkorg, det kallas vasectomy. Han lyfte skrot dagligen och fick en fantastisk kropp som han verkligen älskade.

Warrens pojkvän var också med på föreläsningen och berättade om sin resa att som homosexuell man bli kär i en transkille och hela tiden vara extremt rädd för att trampa honom på tårna på något sätt. Dom var så söta tillsammans ATT! Hela tiden under föreläsningen hade Warren i förbifarten nämnt att just nu tog han inget testosteron. Vi i publiken reflekterade inte över det för sen berättade han så mycket annat intressant, om de operativa könskorrigerande åtgärderna som kan utföras, hans nya sociala roll som man osv. Men i slutet av föreläsningen berättade pojkvännen varför Warren slutat ta testosteron. Han var gravid i vecka 19 med deras lilla bebis! Blev helt varm inombords samt rörd av deras lycka! Om ni vill se mer har Warren en youtube-kanal och en blogg.
2 kommentarer:

  1. Hej Filippa! Gillar din blögg, har dock nyligen börjat läsa den och vet inte om du har skrivit om det här, men kan du kanske skriva ett inlägg om vad du pluggar och varför och sånt? Försöker komma på det själv nämligen. Tack!

    SvaraRadera
  2. Tänkte bara säga att jag känner Warren personligen! Han är en av de snällaste personerna jag träffat. Deras lilla dotter Zoe är den gulligaste ungen som finns!! :)

    SvaraRadera