lördag 11 oktober 2014

Den duktiga flickan fortsätter vara en duktig kvinna

Kollade igenom Svtplay imorse efter ett nåt mysigt och se på till frullen. Hittade inget mysigt. Valde och kolla på programmet "Tidsjakten" i stället.

I första avsnittet av denna serie får vi träffa Helene och Rickard med två barn och varsitt, verkar det som, högpresterande jobb . Dom pratar om att kidsen ska hämtas och lämnas och spela matcher hela helgen och med jobbet och egen träning osv så blir det ju väldigt stressigt. Då tänkte jag okej vad är det här för heterosexuellt mysande med folk med lyxproblem? Låt era barn ha en aktivitet istället för tre olika så blir det inte lika stressigt liksom.

Men sen går tidsexperten Petra Brask in och snackar med mamma Helene. Helene visar sig jobba 10 timmar per dag, inte 8 som hon trodde. Sen när hon kommer hem hjälper hon barnen att packa väskor och ta sig till träningen, läser läxor med dom och plockar undan deras skor i hallen. Hon lägger ungefär en och en halv timme per dag på att träna. Sen svarar hon på lite jobbmejl innan hon går och lägger sig. Helene upplever att hon har börjat glömma saker, hon har åkt från huset utan hemnycklar till exempel. Hennes pappa har gått bort, hon har haft mycket på jobbet och när hon drabbades av lunginflammation var hon hemma från jobbet tre dagar. Petra säger Helene nu är det dags att ta tag i det här på riktigt.

 Helene svarar att ja det kanske är dags att tänka om


"men samtidigt vill jag inte vara en medelmåttig duktig flicka"

Jag känner så mycket när jag ser det här programmet. Helene, jag och många medsystrar med mig, vet precis hur du känner. Sen känner jag såhär: Rickard vafan håller du på med? Visst, i det här programmet är huvudpersonen Helene och kanske Rickard gör lika mycket och är lika stressad? Men det känns inte så troligt när vi senare i programmet får se Petra Brask introducera en övning. När den ena partnern ser att den andra känner sig stressad ska den med hjälp av ett tecken visa att nu hjälper jag dig, backa från det du håller på med så tar jag över. Rickard föreslår att tecknet ska vara en liten prydnadsdrake eftersom Helene inom familjen kallas Draken. Nu sp¨nar jag fritt vidare om detta smeknamn. Jag tänker mig att när Helene står ensam med allt skit, hallen är full av skor, hjärtat är fullt av smärta efter en bortgången förälder, hjärnan är fylld av tankar om att prestera på topp på alla områden och strax ska dom iväg på match och ingen hjälper henne, då blir hon nog jävligt frustrerad. Kanske skriker hon rakt ut. vad händer då? är det någon som sätter henne i soffan och ger henne fotmassage? Nä, hon blir kallad för Draken.