söndag 10 juni 2012

Lite om Nicki


Det har väl knappast undgått någon att jag älskar Nicki Minaj. Imorgon ska Thelma o jag se henne i Danmark!!!! Sen blir det väl lite champagne och mys på Nickis hotellrum :) Ja, det finns vissa grejer jag har problem med att Nicki gjort (låten Stupid Hoe) men Nicki har gjort så otroligt mycket andra feta grejer så. Ja. Sanna Berg (@pussymadeofgold) har sagt allt om detta här.

Rebecka Hedström (@teamribs) har skrivit ett mycket viktigt blogginlägg på PSL om hur Nicki Minaj beskrivs som en sell out som gör "tjejmusik" vilket då skulle vara något negativt, samt hur Nicki och Rihanna använder sig av manliga attribut för att hävda sig.

Rihanna twittrar:

Nicki rappar samt sjunger:


Linen "If u wasn't so ugly, I'd put my dick in your face" tolkar jag som att den Nicki dissar inte ens är tillräckligt snygg för att suga hennes kuk. Men alla vi som bildgooglat Nicki samt youtubat hennes videos x antal gånger, dvs sett henne i tights, vet att hon med största säkerhet inte har en kuk. Varför sjunger hon då inte istället "If u wasn't so ugly, I'd put my pussy in your face"? Jo, såhär va:

I många (alla) situationer i vårt patriarkala samhälle antas män ha övertaget och kvinnor vara undergivna. I få situationer blir detta så tydligt som i den heterosexuella sänghalmen! En man som får sin kuk sugen har all makt. Den som utför det är totalt undergiven. Sen har vi den klassiska, ack så vanliga, no homo paradoxen. En mycket vanlig förolämpning bland killar på t.ex min skola är att en kille säger till en annan "din jävla kuksugare". I nästa sekund kan samma kille slänga ur sig ytterligare en förolämpning "Mannen, sug min kuk!". Alltså: en kille som suger kuk, förolämpning. Säger en kille däremot åt en annan kille att suga hans kuk är det inget dåligt, eftersom han som bildligt talat får oralsex då har makten över den andre. Ja, killarna reflekterar kanske inte ens över vad dom verkligen säger när dom kastar ur sig detta, men ändå.

Det manliga könsorganet används också ofta i metaforer som beskriver traditionellt manligt, positivt sedda egenskaper. Att ha stake, grow a pair (of balls), show some cojones osv.

Varför är det då inga tjejer som säger "mannen, slicka min fitta!" när dom blir förbannade. Dels är ju kvinnans könsorgan något onämnbart. Men kanske framför allt: kvinnan är i en sexuell situation alltid maktlös. När hon får oralsex har hon inte övertaget. Hon äger inte den andra. Hon är faktiskt underlägsen, snarare tvärtom, hon har helt överlämnat sig själv. Därför är "put my pussy in your face" ingen förolämpning. Inte ens i närheten. Varför nu någon form av sex skulle bara en förolämpning överhuvudtaget.

måndag 4 juni 2012

Hellow

Hejhej! Längesedan jag bloggade men jag har ju lide mycket att göra nu inför studenten på torsdag (!!!!!!!). Blev klar med min sista skoluppgift ever i torsdags. Sen dess har jag  inte fattat nånting. Är ju alltid extremt fokuserad och on to the next one när jag är klar med en uppgift/redovisning/inlämning/labrapport/uppsats/prov. Tänker hela tiden att den är något jag ska plugga på, men det är det ju inte! Men det är som sagt fullt upp inför studenten, få väl stanna upp och känna alla känslor efteråt, kommer nog vara som att öppna en dörr till ett överfullt förråd, massor av ångest och tårar som trillar ut. Men också glädje! Det är ju nu jag är "fri"!

Här kommer lite bilder på vad jag gjort sen sist jag askrev på lilla blawgdy:


Va på studentbalen


 Va på Watch The Throne
 Tjöpte dyr tshirt

Puss hej!

Ps hej sophiajacob,. tack för länkarna!